Menü

Lakáshitel

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

- Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
- Lakóingatlan építése
- Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
- Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
- Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
- Áthidaló hitel lakáscsere esetén

 

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ

- Hiteligénylő nettó jövedelme
- Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
- Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
- Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
- Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
- Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdése van? Írjon nekünk vagy hívjon telefonon (+ 36 30 7171 503)!

Ajánlatot kérek