Menü

Impresszum

A www.inti.hu e-felületet üzemeltető Inti Független Biztosítási Alkusz Kft. legfontosabb adatai

Bejegyezve: Fővárosi Törvényszéken, mint cégbíróságon

Cégjegyzékszám: 01-09-192380

Adószám: 13550196-1-42

Számlaszám: 10403538-49555250-56541019

Számlavezető pénzintézet: Kereskedelmi és Hitelbank

Tulajdonos: közhiteles cégkivonat adatai szerint, magánszemély

Nyilvántartást vezető, tevékenységet felügyelő hatóság:
Magyar Nemzeti Bank (MNB)
Pénzügyi Felügyelet: https://www.mnb.hu/felugyelet,
Kapcsolat: https://www.mnb.hu/a-jegybank/informaciok-a-jegybankrol/elerhetosegi-adatok

Tevékenységi kör:
Független biztosításközvetítés. Az Inti - alkuszként - a biztosítási termékek teljes palettájának közvetítésére jogosult, ezért a biztosítók termékeit általánosságban közvetítheti az Ügyfelek részére.

Minősített befolyás:
Az Inti Kft. nem rendelkezik minősített befolyással egyik biztosítóban sem. Egyik biztosító sem, illetve egyik biztosító anyavállalata sem rendelkezik minősített befolyással az Inti alkuszban.

Díjátvétel:
Az Inti a biztosítási termék közvetítése során az ügyféltől a díjat korlátozás nélkül átveheti és a biztosítótól az ügyfélnek járó összeget korlátozás nélkül átveheti.

Közvetítői MNB regisztráció szám:
205102453585, ami ellenőrizhető itt: https://intezmenykereso.mnb.hu/

MNB tevékenységi engedély:
Aktív státuszú független közvetítő, ellenőrizhető itt: https://intezmenykereso.mnb.hu/

Szakmai felelősségbiztosítás:
A szakmai tevékenység során okozott kár vagy sérelemdíj megfizetésének fedezete: Colonnade szakmai felelősségbiztosítás, biztosítási törvénynek megfelelő limittel.

Adatkezelés:
NAIH-13550196/2019.
Adatkezelési szabályzat

Panaszkezelés:
Az ügyféltérben kifüggesztett és a www.inti.hu weboldalon közzétett panaszkezelési szabályzat szerint. A fogyasztó kérheti az Inti-től az Inti felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) beadható fogyasztói megkeresés vagy a Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT) intézhető, vitarendezésre irányuló eljárás megindítására vonatkozó kérelem formanyomtatványát, ha az Inti előzőleg elutasította a fogyasztó panaszát. A kérés nyomán Inti ingyenesen elküldi ezeket a dokumentumokat az adott kérelmezőnek. Panaszát, kifogását előterjesztheti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) weboldalán elérhető formanyomtatványon is, melyet ide kattintva érhet el.

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett „Mit tegyünk, ha pénzügyi panaszunk van?” és „Pénzügyi Békéltető Testület” témájú tájékoztatókat.

A fogyasztó online vitarendezési platformon keresztül online is kezdeményezheti a jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezését a közösen megválasztott vitarendezési fórumnál.

Magyarországon a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezésére a Pénzügyi Békéltető Testület jogosult.

Összeférhetetlenségi szabályzat:
Inti a jelen szabályzat rendelkezései szerint ad tájékoztatást a lehetséges érdekkonfliktusok feltárása és kezelése érdekében alkalmazásra kerülő alapelvekről, eszközökről, eljárásokról.

Elállási jog:
A fogyasztó a távértékesítés keretében kötött szerződéstől elállhat, a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) weboldalán ITT tájékozódhat.

Pénzmosási szabályzat:
Pénzmosási szabályzat letölthető ide kattintva.

Üzletszabályzat:
Üzletszabályzat letölthető ide kattintva.

SFDR dokumentum:
Az SFDR dokumentum letölthető ide kattintva.